Banner
OTT VAN A SZEREN
GATTER FOGADÓ
EGY FŰRÉSZÜZEM ÚJ ÉLETE SZALAFŐN

Rendezvények

Őrségi vásár

Az Őrségi Vásár túlzás nélkül az a rendezvény, amely az országgal megismertette az Őrséget. Kitalálója az Őrségi Baráti Kör volt. 
Ma már igazi ereklye az első, 1981-es Őrségi Vásár programfüzete. Abban az évben a rendezvényt még úgy hívták, hogy Őrségi Napok.
A három napos rendezvénysorozaton mindenből kaphat ízelítőt az ideérkező: sportrendezvények, kulturális bemutatók, színház, koncert, képzőművészeti kiállítás segítségével. Ezekben a napokban több 10.000 ember keresi fel és ismeri meg az Őrséget. 
Az Őrségi Vásár az Őrség turizmusát nagymértékben fellendítette, már régóta az országos "nagyvásárok" között tartják számon, minden évben június utolsó teljes hétvégéjén tartják. 
Információ:
Művelődési Ház Őriszentpéter
Telefon: (94) 428-022

Telefon: (94) 548-038

Völgyhídi vásár

A Völgyhídi Vásár elsőként 2001-ben valósult meg. Az ötlet kitalálója, azóta is fő szervezője, lebonyolítója, a falu jó kapcsolatokkal rendelkező, örökmozgó polgármester asszonya.
Az új vásárok a régiek nyomdokában kívánnak haladni, ezért a legfontosabb, hogy csak népművészeti termékeket kínáljanak a vásáron, és minden alkalommal a helyi értékek bemutatására is szervezzenek egy-egy programot. 
5 évenként megrendezendő a vásár idején egy különleges esemény, melynek célja az egykor a településről elszármazottak hazahívása. Ekkor megvalósul a rég látott barátok, iskolatársak, családtagok felejthetetlen találkozása. 
A rendezvény kevés pénzből és nagy összefogással valósul meg, ami talán a leglényegesebb vonása.
Információ:
Németh Istvánné polgármester
Telelfon: (30) 235 0895

Tökfesztivál

A Nyugat-Dunántúli Turisztikai Régió kiemelt kulturális és örökségturisztikai rendezvénye.
Egész nap kulturális és művészeti programokkal, humoros gyermek- és felnőtt vetélkedőkkel várja a családokat.
Tökkel készült ételek parádéja, tökcsoda-termények versenye és kiállítása, tökkirály-választás, tökfaragás, töklámpás felvonulás várja az érdeklődőket.
Információ: Régiófókusz Kht.
Telefon: (94) 500-354 

Hétrétország

Tíz napon át zajló aktív fesztivál az Őrvidéken – a Nyugat Dunántúli Turisztikai Régió kiemelt kulturális és örökségturisztikai rendezvénye.
Ahogy az elnevezés sugallja, egy képzeletbeli országba lép, aki ezekben a napokban kalandkereső hevülettel bóklászik az Őrségben és vidékén. 
A program bővelkedik zenei, színházi, irodalmi és filmes eseményekben. Emellett kialakult egy sajátos „hétrét” műfaj is: a látogatás. Régi falusi porták fogadják a „vizit órákban” a látogatókat, kézművesek műhelyeibe, művészek műtermeibe nyerhetnek bebocsátást az érdeklődők, akik nem csak a látni vagy kóstolnivalók végett időzhetnek ott szívesen, hanem a jóízű beszélgetés kedvéért is. 
A fesztivál egy-egy esemény erejéig átlépi az országhatárokat is Szlovénia, illetve Ausztria felé.
Információ:
Őrségi TeleHáz Telefon: (94) 548-038
http://www.hetretorszag.hu

Természetesen Őrség

Bio-hétvége: őszi összegzés a nyárról. 
Itt gyűlnek össze a környék érdekességeit, értékeit bemutató kiállítók.
A biotermék kiállítás és vásár alatt, a régmúlt eszközeinek bemutatása mellett a tönkölybúza kenyértől a hajdinakásáig, a régi őrségi gyümölcsfajtáktól a lekvár főzésig, a népi gyógymódoktól a természetgyógyászatig, a jövő alternatív autójától a tapasztott házig sok-sok őrségi téma körbejárható, megkóstolható, kipróbálható.
Információ:
Őrségi TeleHáz
Telefon: (94) 548-038 

9942 Szalafő, Templomszer 21.
Tel: 06 30 9000 211
Email: laszlosim@gmail.com